Zakelijke portretten informatie / F.A.Q.

Deze pagina zal niet volledig zijn. Toch wil ik proberen hier een aantal veel gestelde vragen te beantwoorden. Neem vooral contact met mij op als je vraag er niet tussen staat of als je een project of idee verder met mij wilt bespreken.

zakelijke portretten

Ik verstijf als een camera op mij wordt gericht. Wat kan jij daar aan doen?

Troost je, dit hoor ik bijna dagelijks en je bent echt niet alleen met je camera vrees.
Als je voor een sessie naar mijn studio komt staat alles klaar en zorg ik ervoor dat de techniek niet afleidt van waar het eigenlijk om gaat. Het maken van een portret dat recht doet aan jouw persoonlijkheid en de uitstraling heeft die jij voor je professionele doelen beoogd. Het vergt wat tijd en vertrouwen van jouw kant maar ik durf wel te zeggen dat het eigenlijk altijd wel lukt lukt om de camera tijdens een sessie te doen vergeten.

Kan je kledingadvies geven?

Kleding of styling advies kan ik onmogelijk geven zonder jou te kennen. Je zou kunnen nadenken wat past bij jouw beroepsgroep en functie en of je je daar juist wel of niet aan wilt conformeren. Het kan nooit kwaad om wat extra kleding bij je te hebben. Wij kunnen dan redelijk snel zien wat het beste werkt en bij je past.

kan je mij ook photoshoppen?

Ook dit is een veelgehoorde vraag. Het antwoord is Ja, dat kan zeker. Ik kan je 20 jaar jonger maken, alle rimpels weghalen en je een gladde huid en strakke kaaklijn bezorgen. Ik kan je op een tropisch eiland plaatsen of op de maan. De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. In de praktijk blijft het meestal bij het verwijderen van enkele cosmetische ongemakken en hou ik het het liefst bij een natuurlijk oogend portret inclusief de onvolkomenheden die ons ten slotte ook uniek maken.

hoe lang heb je nodig voor het afwerken van mijn portretten?

Het kan heel snel. Als het nodig is, zou je er op kunnen wachten maar liever doe ik het rustig na afloop. Binnen 48 uur lukt het eigenlijk altijd.

Op welke termijn kan ik een sessie inplannen

Het werk komt niet altijd even regelmatig binnen en het kan dan ook erg druk zijn maar het moet gek gaan als wij niet binnen een week een moment kunnen vinden.

Hoeveel mensen kan je in een dagdeel bij ons op kantoor fotograferen?

Dat hangt erg af van de eisen die jullie zelf stellen aan de portretten stellen en hoeveel tijd jullie vrij kunnen en willen maken. Ideal vind ik ± 10 minuten per persoon. Dat is in de meeste gevallen genoeg om tot een ontspannen portret te kunnen komen. Rekening houdend met wat tijd voor opbouw van de mobiele studio betekend dat dan ± 20 personen per dagdeel of 50 per dag.

Hoe groot moet de ruimte voor je mobiele studio zijn?

Ik kan mijn werkwijze aan de omstandigheden aanpassen maar ideaal is een vrij vloer oppervlak van ± 4 x 6 meter met een hoogte van 3 meter. Een vergaderzaal is meestal prima bruikbaar. Het aanwezige licht is niet belangrijk. Dat maak ik zelf met mijn mobiele studio flitsers.

Doe jij ook nog andere dingen?

Jazeker, op mijn persoonlijke site kan je zien wat ik nog meer doe en ook mijn vrije / autonome werk heeft daar een plekje.