Op mijn 13e kreeg ik een camera van mijn ouders. Het was een Yashica met twee zoom lensjes. In de kelder mocht ik een donkere kamer inrichten om de gemaakte foto’s af te gaan drukken. Ik heb er hele dagen en nachten doorgebracht en mij de beginselen van dit prachtige vak eigen gemaakt. Het heeft mij tot op de dag vandaag niet meer los gelaten en na het afronden van een gedegen opleiding aan de Academie voor Fotografie en een aantal jaren als freelance assistent voor topfotografen in Nederland mag ik mij alweer ruim 20 jaar professioneel fotograaf noemen.

Het vak is veranderd in die tijd maar mijn fascinatie voor het medium is er niet minder op geworden. In de loop der jaren heb ik uitgevonden waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Het zijn vooral de mensen die ik mag fotograferen en met wie ik samen op zoek mag naar die ene foto met de juiste uitstraling voor het beoogde doel.

foto: Amke de Kievit

Onder de vlag van Het Zakelijk Portret mak ik portretten voor het bedrijfsleven in den breedte. Hele teams of afdelingen bij de opdrachtgever op locatie of een persoonlijke sessie in mijn studio met individuele werknemers of ondernemers. Het is mij allemaal even lief. Uiteindelijk gaat het mij om het contact met de persoon voor mijn camera. Het beeld komt dan meestal helemaal vanzelf.


Deze stop-motion geeft je een idee hoe mijn locatie-set er uit ziet. Hiermee kan ik, in een groot kantoor of een vergader ruimte een lichtopstelling creëren om jullie, tussen de bedrijven door, professioneel te portretteren, zonder dat het werk heel lang stil hoeft te staan.
Mocht je meer informatie willen of je wensen verder met mij willen bespreken schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Je bent voor een individuele sessie natuurlijk ook altijd welkom in mijn studio in Amsterdam.


Het Zakelijk Portret is een Handelsnaam van Jonas Briels Fotografie. Op de website Kan je zien wat ik behalve Zakelijke portretten nog meer maak.